Annonse
00:00 - 20. oktober 2017

«Jeg har alltid sett på venninnen min som i overkant nevrotisk.»

Etikeren svarer.

Annonse

Kjære Etiker. Det har nylig hendt meg at et firma jeg har handlet hos, har fakturert meg i min favør, det vil si: snytt seg selv for penger uten at jeg overhodet har hatt en finger med i spillet. Dette har fått meg til å huske at jeg i løpet av et langt liv har opplevd lignende ting flere ganger, for eksempel at det aldri har kommet noen regning i det hele tatt på arbeid utført eller varer levert. Det faktum at jeg ikke på noe tidspunkt har hatt dårlig samvittighet over å profittere på firmaers slumsethet, det slår meg nå i dag som litt rart. Kanskje jeg burde ha grepet inn? Jeg har en venninne som er villig til å løpe så langt det skal være og ta på seg et hvilket som helst arbeid for å betale det hun skylder. Jeg har alltid sett på henne som litt i overkant nevrotisk. Men kanskje er det i virkeligheten jeg som er litt defekt?

Med hilsen

mormor på Lillehammer

Annonse