Annonse
00:00 - 20. oktober 2017

Førstedamemåltid

Fra økologiske grønnsaker til cola-knapp på skrivebordet. Det er få steder det private er så politisk som på kjøkkenet i Det hvite hus.

Skuronn: Presidentfrue Melania Trump høster grønnsaker fra hagen i Det hvite hus sammen med noen lokale barn. Hagen ble anlagt av Michelle Obama. Foto: Win McNamee / Getty Images
Annonse

Hvert år inviterer det amerikanske presidentparet muslimske diplomater og amerikanske muslimer som har utmerket seg positivt i samfunnet, til en høytidelig Iftar-middag i Det hvite hus. Det var Hillary og Bill Clinton som startet tradisjonen med å markere ramadan på denne måten, og siden er den blitt holdt ved like av så vel Bush-ene som herr og fru Obama. I år brøt Melania og Donald Trump den tyve år gamle tradisjonen. Det er ingen tilfeldighet.

For i Det hvite hus er mat politikk, og hva presidentparet serverer – eller ikke serverer – blir gjenstand for nitid granskning fra journalister, forfattere og historikere.

 

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Påfyll