13:59 - 01. september 2017

Vått i Texas

Samlet nedbørsmengde i Texas fra fredag 25. til tirsdag 29. august.

Ekstremværet Harvey slo inn over Texas fredag forrige uke, og var den kraftigste orkanen som har rammet den amerikanske delstaten på over 50 år. I løpet av få dager regnet det mer vann over millionbyen Houston enn det faller over Oslo et helt år. En målestasjon sørøst i Houston registrerte 1310 millimeter regn, den største nedbørsmengden som er målt fra ett enkelt uvær i USA.  

Minst 18 mennesker er omkommet i uværet, og skadene er anslått å koste 325 milliarder kroner. Flere tusen mennesker ble evakuert, og over 4 000 mennesker fra Nasjonalgarden ble satt inn i redningsarbeidet. Flere hundre tusen mennesker mistet strømmen i hjemmene sine.

Kilder: The New York Times, National Weather Service

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Vi har inntil 50 prosent rabatt for nye abonnenter. Bli abonnent
Annonse