Annonse
00:00 - 08. september 2017

La det gå sport i mat

Vi må satse på breddegourmeten for å skape en god nasjonal matkultur. Det finnes ingen gode argumenter mot en skolematreform.

Kunst: «La oss løfte mat og måltid i skolen. Idrett er en god sammenligning», skriver Runar Døving. Illustrasjonsfoto: Odin Drønen
Annonse

At man i Høyre er redd for kvaliteten til barnas skolemat når matpakken sendes på museum, er naturlig. De flinke mødrene (og fedrene) behersker sine barns ernæring. Det føles sikkert og godt.

Høyre har annammet Krfs familiepolitikk. Det er ikke noe galt med familien. Flinke mødre (og fedre) liker matpakken. Matbokser med mange rom gir god, sunn mat, et lite hjerte, og en glorie støpt i avkommets kosthold. Tanken på at barnet ditt slafser billige fiskepinner stekt i kantineolje skaper naturlig paranoia. Men Høyre: Skolemat er ikke en privatsak, vi kan ikke la moralisme og mammakonkurranse styre politikken.

La oss løfte mat og måltid i skolen. Idrett er en god sammenligning.

Vi kan ikke love ketsjup til alle,
men vi lover å servere deg viktige saker hver dag.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvererklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.