Annonse
00:00 - 15. september 2017

«Jeg er glad i dama, men …»

Etikeren svarer.

Annonse

Kjære Etikeren! Jeg er fysikkstudent ved UiO, og på mitt nest siste semester i bachelorgraden. Heldig er jeg, som har fått en fantastisk kjæreste som studerer historiefag. Vi bor ikke sammen, har begge en travel studiehverdag og ser lite til hverandre, spesielt nå som studiene går for fullt. Til neste år skal hun på utveksling til Tyskland, mens jeg sikter mot mastergrad her i Oslo. Jeg har allerede planlagt studieløpet frem til sommeren, men kjæresten min vil gjerne at vi skal ta et historieemne sammen. For meg blir det ti ekstra studiepoeng på et emneområde som jeg egentlig ikke bryr meg om. Jeg måtte ha ex. phil i fjor – som ikke var mye å skryte av. Nok et semester med utdaterte teorier og unøyaktig synsing appellerer derfor ikke. Fysikk er krevende, så selv om det passer i timeplanen, er jeg redd for at det skal gå utover karakterene mine i de fagene jeg bryr meg om. Jeg føler meg tvunget til noe jeg ikke vil. Jeg er glad i dama, men det må jo være lov å fokusere på vitenskapsfagene.

Mvh. Aspirerende fysiker

 

ALLEREDE ABONNENT?
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse