Annonse
00:00 - 15. september 2017

Fortfisking ved Bjørnøya

Torsk fra havet ved Bjørnøya. Smaker best rett fra pilken.

Annonse

Ved en tilfeldighet, eller kanskje ikke så tilfeldig, havnet notisredaksjonen i en seilbåt på vei mot Svalbard. På veien passerte vi Bjørnøya, som alle på skolen har fått vite er omringet av noen av de rikeste fiskefeltene i verden. Stemmer dette? To nautiske mil fra sørenden av Bjørnøya saktnet vi farten, slapp pilken i havet. Det tok 17 sekunder før vi hadde en fem kilos middagstorsk på dekk. I Sørhamna ble den kokt og fortært med øl og en god ankerdram. For øvrig gjentok vi det samme på sørtur, havet var fullt av torsk.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Vi har inntil 10 prosent rabatt for nye abonnenter. Bli abonnent
Annonse