Annonse
00:00 - 04. august 2017

Strøken ripasso

Annonse

Navn: Tedeschi Capitel San Rocco Valpolicella Superiore Ripasso 2015. Område: Veneto, Italia. Vare­nummer: 4607001. Pris: 200 kroner.

De mørkerøde ripasso-vinene lages ved gjenbruk av drueskallet som blir igjen etter at den kraftige amarone-vinen er presset ut. Derav navnet ripasso – en gang til. Skallet tilsettes valpolicella-vinen, og gir både tanniner, kraft og farge til en ellers lettdrikkelig og fruktig vin. Problemet med mange ripassoer, etter min oppfatning, er at de blir i overkant høye og mørke, med for mye syltetøysmak. Men produsenten Tedeschi unngår syltetøyfellen, deres San Rocco-ripasso er stringent, kompleks og har en fin balanse av myke tanniner og modne kirsebær. Hadde jeg smakt flasken uten å se på etiketten, ville jeg ikke trodd det var en ripasso. Det er et kvalitetsstempel.

Passer til: Grillede spareribs.

TG

 

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvererklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.