Annonse

Annonse

00:00 - 04. august 2017

Strøken ripasso

Navn: Tedeschi Capitel San Rocco Valpolicella Superiore Ripasso 2015. Område: Veneto, Italia. Vare­nummer: 4607001. Pris: 200 kroner.

De mørkerøde ripasso-vinene lages ved gjenbruk av drueskallet som blir igjen etter at den kraftige amarone-vinen er presset ut. Derav navnet ripasso – en gang til. Skallet tilsettes valpolicella-vinen, og gir både tanniner, kraft og farge til en ellers lettdrikkelig og fruktig vin. Problemet med mange ripassoer, etter min oppfatning, er at de blir i overkant høye og mørke, med for mye syltetøysmak. Men produsenten Tedeschi unngår syltetøyfellen, deres San Rocco-ripasso er stringent, kompleks og har en fin balanse av myke tanniner og modne kirsebær. Hadde jeg smakt flasken uten å se på etiketten, ville jeg ikke trodd det var en ripasso. Det er et kvalitetsstempel.

Passer til: Grillede spareribs.

TG

 

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. For mer godt lesestoff: Bli abonnent

Annonse