Annonse
00:00 - 18. august 2017

Sprø søtpotetfries

Annonse

Muligens er dette gammelt nytt for hipstere og generelt matinteresserte, men for oss som primært utsettes for andres kulinariske eksperimenter i ferien, og som ikke bruker internettet for inspirasjon i matveien til hverdags, var det en overraskelse: Søtpotetfries finnes, nå også ferdigkuttet i frysedisken enkelte steder. Og den ble faktisk sprø i ovnen. Alle som har forsøkt å ovnssteke søtpotet, vet jo at dét ikke er noen selvfølge. Hemmeligheten for å lage garantert sprø søtpotetfries hjemme er, ifølge matbloggosfæren: Vann og maizena. Trikset, ifølge Linda Stuhaugs blogg, «Sunn matglede», er å la søtpotetbitene ligge i kaldt vann en god stund først (minst tre timer), deretter bruke litt olje og maizena i tilberedningen (bland godt), steke på varmluft (225 grader) og gjerne bruke grillfunksjon et par minutter på slutten. Prøv en gang til! Ikke glem maldonsalt. Kjempegodt, altså.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvererklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.