Annonse

Annonse

00:00 - 18. august 2017

Sprø søtpotetfries

Muligens er dette gammelt nytt for hipstere og generelt matinteresserte, men for oss som primært utsettes for andres kulinariske eksperimenter i ferien, og som ikke bruker internettet for inspirasjon i matveien til hverdags, var det en overraskelse: Søtpotetfries finnes, nå også ferdigkuttet i frysedisken enkelte steder. Og den ble faktisk sprø i ovnen. Alle som har forsøkt å ovnssteke søtpotet, vet jo at dét ikke er noen selvfølge. Hemmeligheten for å lage garantert sprø søtpotetfries hjemme er, ifølge matbloggosfæren: Vann og maizena. Trikset, ifølge Linda Stuhaugs blogg, «Sunn matglede», er å la søtpotetbitene ligge i kaldt vann en god stund først (minst tre timer), deretter bruke litt olje og maizena i tilberedningen (bland godt), steke på varmluft (225 grader) og gjerne bruke grillfunksjon et par minutter på slutten. Prøv en gang til! Ikke glem maldonsalt. Kjempegodt, altså.

Annonse