Annonse

Annonse

00:00 - 11. august 2017

Nesten aldri ute til lunsj

Restaurantbransjen i Norge lever av bedriftsfylla, overgangsritualer og alkohol i helgene.

Norsk standard: Seibiff med bacon, sauterte grønnsaker og poteter badet i smør. Fra kantinen i Christian Krohgsgate 16, 2. august 2017.

Hvorfor er det så dyrt å spise ute i Norge? Hvorfor tar nordmenn selfie på restaurant?

Under et besøk hos en dansk forskningsorganisasjon spurte mine norske kollegaer hva de feiret (siden de fikk så god mat i lunsjpausen). Danskene skjønte ikke spørsmålet før de besøkte oss i Norge.

Høyre og næringslivet liker det liberale markedet. Det gjør jeg også, men hvordan vi burde spise, er ikke hva vi gjør. At man bør spise hva man vil, når man vil, med hvem man vil er fint, men naivt. Studenter i hotellfag tror gjerne at om man serverer god mat til en riktig pris så kommer det flere kunder, som et idealforhold mellom tilbud og etterspørsel. I denne fine modellen er kundene rasjonelle typer som vil ha god mat til god pris. Da setter de seg ned og spiser og blir fornøyde. I virkeligheten, derimot, styrer moralen.

HER !

Annonse