Annonse
00:00 - 04. august 2017

«Hvilken etisk forpliktelse har man egentlig til å stemme?»

Etikeren svarer.

Annonse

Det nærmer seg stortingsvalg, og nylig fikk jeg valgkortet i posten, en høytidelig påminnelse om medlemskap i det norske demokratiet. Problemet er at jeg ikke aner hva jeg skal stemme. Den politiske debatten føles rett og slett ikke så relevant for meg. Det er lite nytt i argumentasjonen, det hele oppleves som iscenesatt repetisjon. Jeg oppfatter det likevel som en selvsagt borgerplikt å bruke stemmeretten min. Mitt spørsmål: Hvilken etisk forpliktelse har man egentlig til å stemme, hvis man ikke gidder å sette seg inn i de konkrete problemstillingene det er snakk om? Er det uetisk å avstå fra et stortingsvalg?

Hilsen velger

 

Vi kan ikke love ketsjup til alle,
men vi lover å servere deg viktige saker hver dag.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvererklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.