Annonse

Annonse

00:00 - 25. august 2017

Gresk italiener

Ukens vin.

Navn: Mastroberardino Greco di Tufo 2015. Område: Campania, Italia. Varenummer: 4247001. Pris: 200 kroner.

Skalldyrfatet var stort og raust, og den tyske, halvtørre rieslingen utvalgt med omhu da gode venner inviterte på sensommermiddag forleden. Jeg hadde en vin å teste ut, en hvit søritaliener laget av druen greco, som ifølge produsenten ville passe fint til skalldyr. Jeg er ikke helt sikker – den passet ikke like godt som den krispe rieslingen. Vinen er likevel god, det er en kraftig, strågulfarget vin fra en drue som er langt unna riesling i stil og form. Smak av kamomille, skriver produsenten, og det stemmer godt, litt godt moden, gul frukt også. Den er tørr og mineralsk, og kan stå seg godt til høstens sopprisotto.

TG

Annonse