00:00 - 14. juli 2017

La belle vie

Navn: Alleno & Chapoutier Côtes du Rhône 2016. Område: Rhône-dalen, Frankrike. Varenummer: 430301. Pris: 160 kroner.

Vive la France! På Bastille-dagen byr vi på noe av det beste som finnes i Frankrike, en myk, innsmigrende og smaksrik rødvin fra sør i Rhône-dalen. Denne godbiten, laget på grenache- og syrah-druer, har, tross sin unge alder, passe myke tanniner, og den egner seg til et realt stykke kjøtt. Nå er det hvalsesong, og det hender at den sjeldne varen dukker opp i en fiskedisk nær deg. Ukens anbefaling er et perfekt følge til grillet eller stekt hvalbiff, men husk å bestille den noen dager før hvalen skal fortæres. Kjendiskokken Yannick Alléno og kjendisvinmakeren Michel Chapoutier står bak vinen, det betyr kvalitet, og flasken er god valuta for pengene.

TG

 

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Vi har inntil 50 prosent rabatt for nye abonnenter. Bli abonnent
Annonse