Annonse
00:00 - 28. juli 2017

Kvinnens plass på kjøkkenet

Før tragedien, diktet Sylvia Plath gjerne om mat – og bakte tomatsuppekake.

Lys og mørke: Mens Sylvia Plath i dag forbindes mest med dikt som handler om dødslengsel, ensomhet, tap og angst, kommer en annen side av henne frem i barnebøkene hun skrev. For eksempel The Bed Book viser oss en fantasifull, matglad og leken Plath, og minner om at selv om hun hadde en psykisk sykdom, var hun ikke sykdommen. Foto: NTB Scanpix
Annonse

Jeg lager biff og ørret på gasskomfyren min, og vi spiser godt. Vi drikker sherry i hagen og leser dikt.

 

For alle som kjenner dikteren og forfatteren Sylvia Plaths historie, er det noe ubehagelig ved å lese ordene hun skrev til moren sin i 1956 om livet med den prisvinnende dikteren Ted Hughes. Natt til mandag 11. februar 1963 tok Sylvia nemlig sitt eget liv ved hjelp av gassovnen på kjøkkenet. Hun ble tretti år gammel.

ALLEREDE ABONNENT?
Fra 189 kr på første termin
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse