Annonse
00:00 - 14. juli 2017

«Jeg har virkelig lyst til å spise mindre kjøtt»

Etikeren svarer.

Annonse

Kjære etiker!

«Dyrene dør, du lever som før». Det siste nummeret av Samtiden har menneskets forhold til dyr som tema. Vitenskapen gir stadig mer kunnskap om likhetene mellom mennesker og dyr, og dyrevelferd diskuteres med ny seriøsitet. Selv har jeg vært en overbevist kjøtteter hele livet, mildt overbærende med de mest ideologiske vegetarianerne. Men noe er i bevegelse. Det er lenge siden jeg sluttet å kjøpe kylling fra Prior, for eksempel. Jeg spiser fortsatt kjøtt, men mest av vane. Jeg har virkelig lyst til å spise mindre kjøtt, men ender allikevel ofte med pølser og karbonader til middag. Mitt spørsmål er todelt: Er det en form for dobbeltmoral å anerkjenne at dyr har følelser som ligner på våre egne, og likevel fortsett å spise dem? Hvordan skal den nye sensitiviteten for dyr forstås idéhistorisk?

Med hilsen kjøtteter, 40 +

Vi kan ikke love ketsjup til alle,
men vi lover å servere deg viktige saker hver dag.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvererklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.