Annonse

Annonse

00:00 - 21. juli 2017

Hummus-vin

Ukens vin.

Navn: Ostertag Sylvaner Vieilles Vignes 2015. Område: Alsace, Frankrike. Varenummer: 4504401. Pris: 210 kroner.

Denne vinen drakk jeg sist i 2013-årgang, og da var jeg ikke veldig imponert. 2015-årgangen er noe helt annet. Vinen er elegant, har fin fruktighet, fin syre, og den er ganske kompleks. Og den viser frem det typiske ved sylvaner-druen, som gir jordnære, anvendelige hvitviner. Vieilles vignes betyr gamle vinstokker, og i dette tilfellet er de opp mot 70 år gamle. André Ostertag er en av Alsaces fremste produsenter, en perfeksjonist som betrakter vinmaking som håndarbeid. Det gir gode resultater, og prisen er deretter. Men vinene hans er verdt prisen.

Passer til: En venninne feiret bursdag med indisk meny, og siden jeg aldri spiser indisk mat, var det en gyllen mulighet til å teste vin i ukjent landskap. Ostertags sylvaner greide seg fint, i hvert fall til lam korma. Men aller best var den til kveldens smaksrike hummus. Det var perfekt match.

TG

 

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. For mer godt lesestoff: Bli abonnent

Annonse

Mer fra Påfyll