Annonse

Annonse

00:00 - 14. juli 2017

Det koster å spise

Nordmenn lider av den bisarre moralistiske sykdom at det skammelig å få maten servert hvis det ikke er noe å feire.

Uproft: På skolen overlates vask, vedlikehold, vakthold, økonomistyring og læring til profesjonelle.­ Hvorfor skal en komplett idiosynkratisk masse som familien ta seg av maten, spør Runar Døving.

Kjære Høyre: For ti år siden satt jeg i Barneombudets «Skolematreform 2006». Det var representanter fra idrett, helse, forskning og utdanning. Vi undersøkte først hvordan det sto til med mat for skolebarn og hva som trengtes: Mange elever har ikke med mat, de spiser ikke tilstrekkelig og de har for liten tid til å spise.

Det er ikke tvil det må en skolemåltidsreform til for ernæring og den pedagogiske kvaliteten. Sultent barn skyr matte, sa naturvitenskapen. Sultne barn skaper uro, sa pedagogene. For dannelsen, sosialiteten, kulturhistorien og for økonomisk ­rasjonalitet, tenke den borgerlige antropologen.

 

HER !

Annonse