Annonse
00:00 - 28. juli 2017

Hoi, så mye smak

Ukens vin.

Annonse

Navn: Matetic Corralillo Syrah 2012. Område: San Antonio, Chile. Varenummer: 1669101. Pris: 229 kroner.

Jeg innrømmer det glatt: Jeg er fordomsfull overfor den nye verdens viner. Det har mest å gjøre med at utvalget i Europa er så stort at det slett ikke er nødvendig å plage seg selv med flere smaker enn man kan fordøye. Men av og til trenger en flaske seg på med et innhold som viser seg å være riktig fint. Som i denne dyprøde syrah-vinen fra San Antonio ved stillehavskysten vest for Santiago i Chile. Den er laget av Matetic-familien, som plantet sine første vinranker i 1999, og som har fått mye skryt i internasjonale vinmedier, særlig for denne vinen. Jeg har testet 2012-årgangen, mens det nå ser ut til å være 2013 å få på Polet. Her er det mye moden, rød frukt og mye smak, og denne vinen tåler kraftig følge på bordet. Som lammekjøtt, tzatsiki, gresk salat og aubergine grillet i hvitløk og chili. Hoi, så mye smak, og denne selvsikre vinen tok alt på strak arm.

TG

 

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvererklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.