Annonse

Annonse

00:00 - 28. juli 2017

Hoi, så mye smak

Ukens vin.

Navn: Matetic Corralillo Syrah 2012. Område: San Antonio, Chile. Varenummer: 1669101. Pris: 229 kroner.

Jeg innrømmer det glatt: Jeg er fordomsfull overfor den nye verdens viner. Det har mest å gjøre med at utvalget i Europa er så stort at det slett ikke er nødvendig å plage seg selv med flere smaker enn man kan fordøye. Men av og til trenger en flaske seg på med et innhold som viser seg å være riktig fint. Som i denne dyprøde syrah-vinen fra San Antonio ved stillehavskysten vest for Santiago i Chile. Den er laget av Matetic-familien, som plantet sine første vinranker i 1999, og som har fått mye skryt i internasjonale vinmedier, særlig for denne vinen. Jeg har testet 2012-årgangen, mens det nå ser ut til å være 2013 å få på Polet. Her er det mye moden, rød frukt og mye smak, og denne vinen tåler kraftig følge på bordet. Som lammekjøtt, tzatsiki, gresk salat og aubergine grillet i hvitløk og chili. Hoi, så mye smak, og denne selvsikre vinen tok alt på strak arm.

TG

 

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. For mer godt lesestoff: Bli abonnent

Annonse

Mer fra Påfyll

«Norsk Jæger og Fiskerforening lover 50 øre pr. par kråkeføtter som indleveres før utgangen av mai.»