Annonse

Annonse

00:00 - 07. juli 2017

Elin Ørjasæter om Lars Gule som terrorkommentator.

Hver generasjon er nye typer nyhetskonsumenter, skriver Elin Ørjasæter.

Kringkastingsrådet diskuterer bruken av Lars Gule som ekspertkommentator. Foto: Mimsy Møller/Samfoto/NTB Scanpix

Hittil i år har Kringkastingsrådet, hvor jeg er et av medlemmene, mottatt en rekke klager på bruken av Lars Gule som ekspertkommentator. Det klages på at han er for venstreorientert, og at NRK ikke bør bruke en som er dømt for terrormedvirkning, til å kommentere terror.

Mens rådet diskuterte bruken av Lars Gule, sneiet vi også innom bruken av Helge Lurås. Lurås oppfattes også som lite objektiv, men da av andre klagere, som mener at han er for høyreorientert. Lars Gule blir brukt tre ganger så mye som Helge Lurås, ifølge NRKs egen opptelling før møtet (bestilt av undertegnede).

Og det er vel ikke så rart: Lars Gule deler NRK-ansattes egne politiske preferanser. I hvert fall hvis vi skal dømme etter den årlige målingen av journalisters politiske holdninger, utført av Frank Aarebrot. Journalister stemmer lengre til venstre enn folk flest.

HER !

Annonse

Mer fra Baksiden