Annonse
00:00 - 14. juli 2017

«Dåvne» tiggere og sandalmote for menn

Morgenbladet 11. juli 1997

Annonse

Synet på tiggeren før og nå

I dag bøtelegges tigging på linje med andre offentlige ordensforsømmelser, som det å urinere eller kaste papir på gaten. Etter en fraværende debatt om de nye vedtektene bør det være betimelig å undersøke hva som ligger bak. John Collett, byens nest største «jordbesidder», foreslo å straffe de uvillige og dovne ved å henge et skilt rundt vedkommendes hals med skiltet «dåven».

 

Vi kan ikke love ketsjup til alle,
men vi lover å servere deg viktige saker hver dag.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvererklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.