Annonse
00:00 - 28. juli 2017

Bør jeg gå i eks­konens begravelse?

Etikeren svarer.

Annonse

Jeg er gift med en mann som har to barn fra et tidligere ekteskap. Nylig døde moren deres, altfor tidlig. Barna er i tjueårene, og jeg opplever at vi har et greit forhold, men litt anspent og høflig er det nok. Jeg og faren deres ble sammen rett etter bruddet mellom deres foreldre, og jeg mistenker at moren deres ikke hadde sansen for meg, og lot dette skinne gjennom overfor barna. Vi tilhørte samme miljø i studietiden, hun og jeg, og var utpreget forskjellige den gang.

Spørsmålet er om jeg bør gå i begravelsen. Mannen min mener det er en selvfølge at jeg skal, at det vil forsterke et utenforskap å ikke være med. Men selv føler jeg at jeg vil trampe oppe i barnas sorg og vil ødelegge seansen for dem. Som du forstår ville hun kanskje ikke likt det selv heller. På den andre siden ser jeg at det kan tolkes negativt: «Hun kom ikke i begravelsen en gang!» Jeg har lurt på om jeg skal spørre, men funnet ut at det er poengløst – de vil bare forsikre meg høflig om at jeg selvsagt bør komme. Kunne jeg latt være å gå og klart å formidle til dem at det er av respekt for dem? Det er vanskelig å være kvinne nummer to noen ganger.

Hilsen pappas nye kone

Vi kan ikke love ketsjup til alle,
men vi lover å servere deg viktige saker hver dag.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvererklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.