Annonse

Annonse

00:00 - 21. juli 2017

An adult portion

An adult portion

En dannelsesreise uten Graceland og tårer i øynene foran graven til Kongen der han ligger midt mellom mor og far – hva slags reise er nå det? Da Elvis og storfamilien flyttet inn, lå eiendommen ute på landet godt sør for sentrum i Memphis. Etter hvert ble det tett by og trafikklys nedover hele Elvis Presley Boulevard. Graceland er faktisk nokså unnselig, men sammelignet med barndomshuset nede i Tupelo er det verdig nok. Jeg anbefaler deg å kombinere pilgrimsreisen med en livat lørdags kveld på selveste Beale Street. I min tid blokkerte politiet et par kvartaler for biler ut på ettermiddagen og så begynte moroa.

Ta runden med et fast grep om den isbitklirrende Margaritaen i plastbøtta (small er selvsagt ikke small i Junaiten…) og la deg rive med. Dagen derpå kan du si som Levon Helm i The Band etter en lang og slitsom lørdagsnatt på streeten: «Beale Street was an adult portion!». Tiltredes med globoid.

Men så var det kostholdet til Kongen. Det var nokså semmert i svingene. Mye søtt og kvalmende med søtpoteter, bananer og peanøttsmør i alle smutthull. Men en gang i blant tok han og kokken Mary Jenkins seg sammen og kunne servere følgende upper sent på natta. Prøv Meatballs and Bacon fra Elvis‘ Kitchen:

 

1 lb. ground beef

1 Tablespoon salt

1 Teaspoon pepper

2 Tablespoons Worchestershire sauce

5 slices of bacon.

 

Finn frem «(Now and Then There‘s) A Fool Such as I» på full styrke og enjoy!

 

RaSan

 

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. For mer godt lesestoff: Bli abonnent

Annonse

Mer fra Påfyll