Annonse
11:50 - 16. juni 2017

På to hjul i 200 år

Annonse

12. juni 1817 «syklet» Karl Drais for første gang på sin «løpemaskin» i det som nå er Tyskland. 200 år og en dag senere mottok Oslo kommune en internasjonal pris for sin pågående sykkelsatsing. Men andelen sykkelreiser i Norge har ifølge tall fra Transportøkonomisk institutt holdt seg relativt stabil de siste årene. Den forrige reisevaneundersøkelsen er fra 2014 og tallene holder dermed ikke helt tritt med hovedfeltet: 14. juni kunne nemlig Eco-Counter, som drifter 15 000 sykkeltellere i 49 forskjelllige land, fortelle at nordmenn syklet syv prosent mer i 2016 enn året før, men det gjelder å tråkke på om vi skal ta innpå Danmark.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse