Annonse
11:50 - 16. juni 2017

På to hjul i 200 år

Annonse

12. juni 1817 «syklet» Karl Drais for første gang på sin «løpemaskin» i det som nå er Tyskland. 200 år og en dag senere mottok Oslo kommune en internasjonal pris for sin pågående sykkelsatsing. Men andelen sykkelreiser i Norge har ifølge tall fra Transportøkonomisk institutt holdt seg relativt stabil de siste årene. Den forrige reisevaneundersøkelsen er fra 2014 og tallene holder dermed ikke helt tritt med hovedfeltet: 14. juni kunne nemlig Eco-Counter, som drifter 15 000 sykkeltellere i 49 forskjelllige land, fortelle at nordmenn syklet syv prosent mer i 2016 enn året før, men det gjelder å tråkke på om vi skal ta innpå Danmark.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse

Vi er mange som ikke er «gudløse», enten vi er sosialdemokrater eller ikke.
Beskrivelser av smerte tar mye plass, og flere av dem er treffende.
En annen novelle handler om hvordan fortelleren studerer en lommetyv i arbeid, og fryder seg over det kriminelle håndverket.