11:50 - 16. juni 2017

På to hjul i 200 år

12. juni 1817 «syklet» Karl Drais for første gang på sin «løpemaskin» i det som nå er Tyskland. 200 år og en dag senere mottok Oslo kommune en internasjonal pris for sin pågående sykkelsatsing. Men andelen sykkelreiser i Norge har ifølge tall fra Transportøkonomisk institutt holdt seg relativt stabil de siste årene. Den forrige reisevaneundersøkelsen er fra 2014 og tallene holder dermed ikke helt tritt med hovedfeltet: 14. juni kunne nemlig Eco-Counter, som drifter 15 000 sykkeltellere i 49 forskjelllige land, fortelle at nordmenn syklet syv prosent mer i 2016 enn året før, men det gjelder å tråkke på om vi skal ta innpå Danmark.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Vi har inntil 20 prosent rabatt for nye abonnenter. Bli abonnent
Annonse