00:00 - 07. april 2017

Elin Ørjasæter: Sannheten om Lothepus

Her er den egentlige sannheten om Lothepus, skriver Elin Ørjasæter.

Gravemaskinfører Lothepus er Norges mest populære mann, ifølge en irritert debattansvarlig i VG, Hans Petter Sjøli. Som ikke skjønner hvorfor. Men det gjør jeg.

I tv-serien Fjorden Cowboys fremtrer Lothepus som den frie mann uten noen til å sjefe over seg. Serien, som har Hardanger-fjorden som omdreiningspunkt, handler om å sprenge, grave og flytte store masser stein og grus. I tredje episode av første sesong er Lothepus langt oppi en dal for å flytte snø i rasfarlig område. Koffår i svartaste hællvete tok eg no på meg detta hær, sier Lothepus, før han kryper opp i gravemaskinen med sedvanlig fare for sitt liv. Ja, det kan han lure på. Men når han tar på seg en jobb, så er det fordi han har valgt den selv. Han reiser rundt i egen campingvogn på anlegg, og har alltid bikkja Balto med seg.

Annonse