Annonse
00:00 - 07. april 2017

Depeche Mode, Det norske hus og CD-rom

11. og 18. april 1997

Annonse

NRK Alltid Sist.
Mandag fikk vi en ny radiokanal, NRK Alltid Nyheter. Radiodirektør Fuglevik ønsker å skape en interesse og et behov som gjør at folk senere vil gå til anskaffelse av det nye systemet DAB (Digital Audio Broadcasting.) Men er man først nyhetsfreak summer CNN bedre i bakgrunnen.

Depeche Mode rir igjen
Ikke alt er nytt under solen. Ikke soundet. Ikke imaget. Dette livstrette oppsynet under spansk himmel, i ført sort skinn på moped eller motorsykkel. Thor Lynneberg

Medialt
Odd Harald Hauge er redaktør for online-avisen Nettavisen som ble opprettet i fjor. Forrige helg opplevde Nettavisen at den ikke lenger eksisterte på nettet etter at en hacker klarte å fjerne mange av kundene i Telenors hjemmesider.
– Hva bruker du datamaskinen til?
– Til absolutt alt, fordi jeg jobber med internett.
– Bruker du CD-rom?
– Jeg bruker nesten aldri CD-rom.

Norsk moral ut i verden
Det norske hus begynner å ligne på den norske oppdragelsesanstalt. Desto alvorligere når holdningen får fritt slag i verdenssamfunnet. Veien synes åpen for Gro Harlem Brundtlands inntreden i Verdens helseorganisasjon. Man kan se henne for seg i en rwandisk flyktningeleir mens hun forteller sultne barn at de må slutte å røyke. Lasse Midttun

Intervjuet: Sissel Benneche Osvold
– Er det ikke underlig, du? Hvis man har dratt et resonnement i Dagbladet, så skal man taues rett opp i Dagsnytt Atten for å gjenta nøyaktig det samme som man nettopp har skrevet.

Benjamin i Bergen
Man kan lure på om forsøket på å tenke forholdet mellom basis og overbygning som noe annet enn et kausalt forhold eller en metaforisk overføring – noe Adorno har kritisert noen tidligere utkast av Benjamin for – har gitt resultater.
Eivind Tjønneland

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Vi har inntil 50 prosent rabatt for nye abonnenter. Bli abonnent
Annonse