Annonse

Annonse

00:00 - 17. mars 2017

Sjenert start

Navn: Domaine des Huards Envol 2013. Område: Loire-dalen, Frankrike. Varenummer: 1523901. Pris: 199 kroner.

Vinhuset Domaine des Huards i Cheverny sør for den historiske byen Orléans, er mest kjent for sine hvite viner, laget av den sjeldne Loire-druen romorantin. Jeg har tidligere anbefalt deres romorantin-vin, og gjør det gjerne igjen, men denne uken går det i rødt: Envol (som betyr «det å fly») er laget av de tre velkjente rødvinsdruene pinot noir, gamay og cabernet franc. Vinen er litt sjenert og må ha litt luft før før den viser seg frem: Den er litt jordaktig i stilen, og har – overraskende for en rødvin – litt sitrus i smaken, men også røde bær og krydder. Ekteparet Jocelyne og Michel Gendrier er syvende generasjons vinmakere på Huards-eiendommen, og har drevet økologisk siden 1998. Dette er en vin for den typiske Morgenbladet-leser: En som liker å finne sin egen vei.

Passer til: Mye, tror jeg, i hvert fall til ramsløkspølser.

TG

 

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. For mer godt lesestoff: Bli abonnent

Annonse

Mer fra Påfyll