Annonse

Annonse

00:00 - 17. mars 2017

Siste hilsen fra fremtiden

Hva gjorde den molekylære gastronomien etter at den havnet på historiens skraphaug? Den dro på skattejakt i fortiden.

Eksperimentell: Heston Blumenthal gjorde restauranten Fat Duck til en av verdens beste med sin molekylære gastronomi. Foto: Neale Haynes / Getty Images

På bordet på restauranten Dinner by Heston Blumenthal står en klementin. Grønn stilk. Oransje skinn. Små porer i skinnet som gir frukten sin ujevne perfeksjon. Men grunnen til at jeg har kommet hit, grunnen til at alle de andre gjestene har kommet hit, grunnen til at restauranten er på listen over verdens femti beste og har fått to michelinstjerner, er at klementinen ikke er en klementin. Og det vet alle, men hele moroa ligger i å late som.

– En klementin!

En barnslig lek, kanskje. Men du skal ha temmelig dårlig humør for å ikke bli imponert over kunstferdigheten den er utført med. Og dårlig appetitt for å ikke bli begeistret over at klementinen, når man stikker gaffelen i den – for det gjør man – viser seg å inneholde kyllingleverpaté. Som til alt overmål kanskje er den beste kyllingleverpatéen du har smakt.

 

Lese mer?

UKE
59,-
Inkluderer også tilgang til arkiv og eAvis.
ABONNEMENT
Fra 35,-
per uke
Følg de viktige debattene og få en dypere innsikt i samfunnsaktuelle saker hver uke.
ARTIKKEL
20,-
Betal med Vipps/mCash/PayPal/Bitcoin.

Annonse

Mer fra Påfyll

Her vil man neppe ha særlig sans for Den store norske piggdekkdebatten.