Annonse
00:00 - 03. mars 2017

Råte-godt

Annonse

Navn: Château Bellevue Monbazillac Cuvée Sélectionnée 2011. Område: Monbazillac, Frankrike. Varenummer: 2092401. Pris: 165 kroner.

Monbazillac er et vinområde i Bergerac, som grenser til Bordeaux-regionen i vest. Monbazillac er verdens største vindistrikt for søte viner, ifølge produsentene selv, med en årlig produksjon på rundt 7,3 millioner flasker i året. Den lokale legenden vil ha det til at vinen ble «oppfunnet» fordi noen travle munker glemte å høste inn druene, som da ble utsatt for råte. Vinen fra de overmodne druene viste seg å være gull verdt, ikke bare er den gullfarget, den lukter litt som akasiehonning, og har en slags røkt smak som gjør den både særegen og tiltalende. Vinen lages av druene sémillon, muscadelle og sauvignon og produsentfamilien Lajonie, som eier Château Bellevue, lager en fin-fin utgave av egnens flytende flaggskip. Monbazillac er sjeldent anvendelig til det meste av desserter. En fin vin å ha i huset for å sette spiss på søndagsmiddagen.

TG

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse