Annonse
00:00 - 03. mars 2017

Et kulinarisk Credo

Heidi Bjerkan laget mat i skjul på oljeplattform og Slottet. I dag er eksponeringen en helt annen.

Flytter snart: Heidi Bjerkan flytter Restaurant Credo fra Ørjaveita i Trondheim til Lilleby til sommeren. Foto: Kristian Helgesen
Annonse

Morgenbladet møter restauranteieren og kokken Heidi Bjerkan på Hotel Grand. Køen er stor inn til den nye cafeen, så vi tar plass i lobbyen med en enkel kaffe for en prat om tradisjon og fornyelse. Da passer det glimrende at det var akkurat her Bjerkan startet sin karriere, som lærling på Grand.

Heidi Bjerkan nyter i dag en solid status blant kolleger landet rundt. Hun driver et kjent spisested oppe i det Nordenfjeldske, restaurant Credo i Trondheim, et sted som har eksistert i snart 19 år og som er toneangivende på mange måter. Bjerkan har i stigende grad markert seg som en av de norske kokkene med mest integritet og med en råvarebevissthet som går lenger enn å bare snakke om hvor viktig det er med det kortreiste, det økologiske og det nære.

– Jeg er ikke så imponert over alle som snakker fint og korrekt om hvor viktig det er med skikkelige råvarer, men som ikke går seriøst nok til verks. Som ikke tar jobben med å finne frem til kvalitet. Det kjennes på tallerkenen.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Påfyll