00:00 - 03. februar 2017

Medisterkaker og gallisk solgud

Navn: Roche de Bellene Coteaux Bourguignons Cuvée Terroir 2014. Område: Burgund, Frankrike. Varenunmmer: 5848501. Pris: 155 kroner.

Coteaux Bourguignons er en appellasjon som ble etablert for bare fem år siden, og som betegner nokså enkle viner fra hele Burgund og deler av Rhôneområdene. Normalt er røde burgundere laget av kun pinot noir-druer, men i denne vintypen er det mulig å bruke opptil fire druer. Ukens vin er laget av pinot noir og gamay, den er ganske fruktig og lett, men sammen med mat får den mer kraft og en pepperaktig smak, noe gode burgundere ofte gjør. Vinen er laget i et hus etablert av vinmakeren Nicolas Potel for bare ni år siden, der kjøper de inn druer fra andre produsenter og lager fine viner til gode priser. Fun fact: Bellene kommer av Belenos, navnet på en gallisk solgud. Burgund-hovedstaden Beaune het Belena i romersk tid, og byens navn stammer fra solgudens navn.

Passer til: Medisterkaker i en god brun saus, rett og slett. TG

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Vi har inntil 20 prosent rabatt for nye abonnenter. Bli abonnent
Annonse