Annonse

Annonse

00:00 - 17. februar 2017

Hernes: Førsteløgnerens innrømmelse

Denne uken har Trump erkjent at det faktisk finnes noe som er sant, skriver Gudmund Hernes.

Illustrasjon: Kristoffer Nilsen

La meg bare innrømme: Jeg ble lurt av Donald Trump. I flere år hadde han drevet påstanden om at Barack Obama ikke var født i USA og derfor ikke rettmessig kunne velges som amerikansk president, og mange sluttet seg til ham. 16. september i fjor, innkalte Trump pressen for nok en gang å uttale seg om saken. Mediene gikk på agnet, stilte tallsterkt opp i beste sendetid og Trump erklærte: «Barack Obama er født i USA. Punktum». Han justerte sine utsagn til å stemme med virkeligheten. Nyheten var at Trump endelig hadde sagt det som var sant, og ikke lenger gjentok løgnen han i flere år hadde kolportert.

Det var ikke der han lurte meg – det var med det han føyde til: Men husk – det var Hillary Clinton som startet løgnen i 2008. «Jeg stoppet den!».

 

HER !

Annonse