00:00 - 10. februar 2017

Budejovice vs. Budweis

Verdens største bryggeri krangler med en lokal bedrift om navnet Budweiser. Her er historien.

Den amerikanske varianten: Budweiser på samlebåndet ved et Anheuser-Busch-bryggeri i St Louis, USA i 1954. Foto: Margaret Bourke-White / LIFE / Getty Images

Adolphus Busch var det 21. barnet i en søskenflokk på 22. Familien var velstående, den leverte til vin- og bryggerivirksomhet, men antallet søsken gjorde at Adolphus og tre eldre brødre regnet med at det ville bli heller lite arv, og reiste fra Tyskland til St. Louis, Missouri, i 1857.

Byen hadde et stort ølmarked fordi mange andre tyskere hadde reist dit før dem. Sammen med svigerfaren grunnla Adolphus bryggeriet Anheuser-Busch. I 1876 lanserte de et øl som raskt ble populær: Budweiser.

 

Annonse