Annonse
00:00 - 27. januar 2017

«Umoralsk antibiotikabruk?»

Etikeren svarer.

Annonse

Alexander Flemming skal ha sagt følgende om lemfeldig bruk av antibiotika: «… the thoughtless person playing with penicillin is morally responsible for the death of the man who finally succumbs to infection with the penicillin-resistant organism.» Mennesker dør av resistente bakterier hver dag. Enhver av oss har vel etterspurt og brukt et antibiotikum en gang i nødens stund ukritisk og uten større kvaler. Er nøkkelordet i hans utsagn «tankeløs»? Har han rett?

Immunolog

 

Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Påfyll