Annonse
00:00 - 27. januar 2017

«Umoralsk antibiotikabruk?»

Etikeren svarer.

Annonse

Alexander Flemming skal ha sagt følgende om lemfeldig bruk av antibiotika: «… the thoughtless person playing with penicillin is morally responsible for the death of the man who finally succumbs to infection with the penicillin-resistant organism.» Mennesker dør av resistente bakterier hver dag. Enhver av oss har vel etterspurt og brukt et antibiotikum en gang i nødens stund ukritisk og uten større kvaler. Er nøkkelordet i hans utsagn «tankeløs»? Har han rett?

Immunolog

 

Vi kan ikke love ketsjup til alle,
men vi lover å servere deg viktige saker hver dag.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvererklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.