Annonse

Annonse

00:00 - 27. januar 2017

«Umoralsk antibiotikabruk?»

Etikeren svarer.

Alexander Flemming skal ha sagt følgende om lemfeldig bruk av antibiotika: «… the thoughtless person playing with penicillin is morally responsible for the death of the man who finally succumbs to infection with the penicillin-resistant organism.» Mennesker dør av resistente bakterier hver dag. Enhver av oss har vel etterspurt og brukt et antibiotikum en gang i nødens stund ukritisk og uten større kvaler. Er nøkkelordet i hans utsagn «tankeløs»? Har han rett?

Immunolog

 

Lese mer?

UKEPASS
59,-
per utgave
Inkluderer også tilgang til arkiv og eAvis.
Årets ukesavis! European Newspaper Award
ABONNEMENT
Fra 170,-
per måned
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Inkluderer eAvis og tilgang til hele arkivet med over 50 000 artikler.

Annonse

Mer fra Påfyll