Annonse
00:00 - 27. januar 2017

Tilbake til folket

Problemet med populismen er at det er noe i den, skriver Gudmund Hernes.

Annonse

Høye verv gir ofte anledning til å gjøre store feil. Ikke alle blir begått. Politikere har partiprogram å bygge på, et embetsverk som gir motforestillinger, kolleger med tvil, interesseorganisasjoner med protesterer og en opposisjon som forteller hvor skapet bør stå.

Men det er ikke nok. Det er lett å kapsle seg inne i ekkokammeret av meningsfeller og tape kontakten med dem man skal representere eller tjene.

Som statsråd, hadde jeg et nødanker: «Tantene i Trondheim». Ved mange korsveier spurte jeg: Hva ville mine tvilling-tanter, Ella og Randi, begge med hele sine liv i arbeiderklassen, tenkt om det jeg var i ferd med å gjøre? Denne mentale sjekken – tante-testen – hindret mange tabber.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Påfyll