00:00 - 06. januar 2017

En øl i Eventyrland

Ingen valutaer steg mer enn digitalvalutaen bitcoin i 2016. Det norske bitcoin-miljøet er oppgitt over myndighetene. Forstår de ikke revolusjonen som er i ferd med å skje? På en bar i Oslo skålte de til følgende budskap: «2017 blir året hvor bitcoin tar av!» 

Kaninhullet: Det norske bitcoinmiljøet samles i kjelleren til Oslo-baren Ophelia. Mannen i grå skjorte heter Stephan Nilsson og er leder i Norges Bitcoinforening, som ble etablert i 2016. De vil avlive myter om bitcoin. I fjor høst stengte DNB foreningens konto, der det stod rundt 800 kroner i medlemsavgifter. Foreningen fikk beskjed om å bevise at pengene ikke stammet fra terror eller kriminalitet, forteller Nilsson. Til høyre for Nilsson sitter nestleder Nicholas O’Malley, og til venstre sitter kona, Annemie Bergmans-Nilsson, som er økonomiansvarlig.
Annonse