Annonse
00:00 - 06. januar 2017

En øl i Eventyrland

Ingen valutaer steg mer enn digitalvalutaen bitcoin i 2016. Det norske bitcoin-miljøet er oppgitt over myndighetene. Forstår de ikke revolusjonen som er i ferd med å skje? På en bar i Oslo skålte de til følgende budskap: «2017 blir året hvor bitcoin tar av!» 

Kaninhullet: Det norske bitcoinmiljøet samles i kjelleren til Oslo-baren Ophelia. Mannen i grå skjorte heter Stephan Nilsson og er leder i Norges Bitcoinforening, som ble etablert i 2016. De vil avlive myter om bitcoin. I fjor høst stengte DNB foreningens konto, der det stod rundt 800 kroner i medlemsavgifter. Foreningen fikk beskjed om å bevise at pengene ikke stammet fra terror eller kriminalitet, forteller Nilsson. Til høyre for Nilsson sitter nestleder Nicholas O’Malley, og til venstre sitter kona, Annemie Bergmans-Nilsson, som er økonomiansvarlig.
Annonse

Jeg trodde jeg var en etternøler. Ikke bare en etternøler, men en idiot. Jeg har lest at de som kjøpte den digitale valutaen bitcoin i 2014, var del av en gruppe som typisk kalles «etternølere». Den gemene hop som er pinlig sent ute, mens de forutseende, de smarte, allerede vasser i penger. Da bitcoin (BTC) ble lansert i 2009, var den verdt null. I 2013 kostet 1 bitcoin 1000 dollar. De som skaffet bitcoin tidlig, sa opp jobben og reiste jorden rundt.

Toppen var nådd. 

Trodde man.

ALLEREDE ABONNENT?
Fra 189 kr på første termin
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse