Annonse
00:00 - 06. januar 2017

En øl i Eventyrland

Ingen valutaer steg mer enn digitalvalutaen bitcoin i 2016. Det norske bitcoin-miljøet er oppgitt over myndighetene. Forstår de ikke revolusjonen som er i ferd med å skje? På en bar i Oslo skålte de til følgende budskap: «2017 blir året hvor bitcoin tar av!» 

Kaninhullet: Det norske bitcoinmiljøet samles i kjelleren til Oslo-baren Ophelia. Mannen i grå skjorte heter Stephan Nilsson og er leder i Norges Bitcoinforening, som ble etablert i 2016. De vil avlive myter om bitcoin. I fjor høst stengte DNB foreningens konto, der det stod rundt 800 kroner i medlemsavgifter. Foreningen fikk beskjed om å bevise at pengene ikke stammet fra terror eller kriminalitet, forteller Nilsson. Til høyre for Nilsson sitter nestleder Nicholas O’Malley, og til venstre sitter kona, Annemie Bergmans-Nilsson, som er økonomiansvarlig.
Annonse

Jeg trodde jeg var en etternøler. Ikke bare en etternøler, men en idiot. Jeg har lest at de som kjøpte den digitale valutaen bitcoin i 2014, var del av en gruppe som typisk kalles «etternølere». Den gemene hop som er pinlig sent ute, mens de forutseende, de smarte, allerede vasser i penger. Da bitcoin (BTC) ble lansert i 2009, var den verdt null. I 2013 kostet 1 bitcoin 1000 dollar. De som skaffet bitcoin tidlig, sa opp jobben og reiste jorden rundt.

Toppen var nådd. 

Trodde man.

ALLEREDE ABONNENT?
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

«Staten har i årevis forfulgt og dømt folk som ikke har gjort seg skyldig i noe ulovlig. Ofrene for den omfattende systemsvikten som er avslørt gjennom den såkalte trygdeskandalen,…»