Annonse
00:01 - 02. desember 2016

Vindkraftverk, appelsiner og trekkspill på Trandum

Morgenbladet 29 november, 5. og 6. desember 1946.

Annonse

Vinddrevne kraftverk langs kysten.

Myr- og jordvernkomiteen har utarbeidet et forslag til jordvernlov. 60 prosent av torven brukes til kokning. Denne jordødeleggelse som vi selv er skyld i, kan og må vi forsøke å stanse. Elektrisitet kan skaffes gjennom mindre, vinddrevne kraftverk, og et sådant foreslås opprettet på Smøla.

 

Hvem interesserer seg for spørrekonkurranse og utenrikskronikk?

Nei, mer trekkspill, sier guttene på Trandum.

 

Kirsten Flagstad er nå reist til Amerika.

Etter lange forhandlinger har myndighetene latt Kirsten Flagstad få bevegelsesfrihet etter fem og et halv års tvungent opphold her i landet. Aktor i saken mot Henry Johansens bo har erklært at hennes forklaring er fyldestgjørende og at den garanti de har sikret seg i hennes formue er tilstrekkelig.

 

Et verdensuniversitet gjennom radioen.

Paris i går (NTB-Reuter). Den engelske forfatter P r i e s t l y s planer om et felleskontor for internasjonale ideer og et verdensuniversitet gjennom radioen ble i går vedtatt under UNESCO-konferansen i Paris.

 

Folketoget beviste Nord­markas posisjon.

Førti tusen demonstrerte mot jernmaster. Skiforeningens løypesjef grep ordet. «Det første hogg var Noreledningen over Krokskogen. Nå er det Holsledningen gjennom Nordmarka.» Et hav av mennesker fylte Youngstorget. Allikevel besluttet formannskapet at jernmastene skal reises.

 

Rifleslag på Jerusalems hustak.

Jerusalem i går (NTB-Reuters) Et voldsomt rifleslag fant sted i Jerusalem lørdag kveld. Det ble skutt fra hustak i byens sentrum. Det innfødte politi og de britiske militærstyrker var i alarmberedskap i dag etter at jødiske terrorister hadde foretatt mineringer i nærheten av militære anlegg og politistasjonene.

 

Massevis av juleappelsiner til landet.

De kommer fra Palestina.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse