Annonse
00:00 - 16. desember 2016

Google til kamp mot trollene

Annonse

Google vil nå foreta seg mer for å stanse mobbing og trakassering i den digitale offentligheten, melder Technolgy Review. Jigsaw, et underselskap av Google, har utviklet kunstig intelligens som skal kunne oppdage og fjerne sjikane. «Jeg vil bruke den beste teknologien vi har til rådighet til å ta tak i trolling og andre nedrige strategier som gir uvennlige stemmer for mye vekt», sa Jared Cohen, leder av Jigsaw, til Wired. I praksis handler programmet, som har fått navnet Conversation AI, om å gjøre det lettere å moderere nettdebatter. Først ute er The New York Times, som etter planen skal ta programmet i bruk i løpet av noen måneder. De antar at mellom 50 og 80 prosent av kommentarene da vil bli automoderert. Technolgy Review påpeker at programmet også vil gjøre det lettere å filtrere bort uønskede ytringer, men spørsmålet er: uønsket av hvem?

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Vi har inntil 50 prosent rabatt for nye abonnenter. Bli abonnent
Annonse