00:00 - 16. desember 2016

Flystewardesser, en same på vei til London og en negergutt i lasten

Morgenbladet 10., 16. og 17. desember 1946.

Flystewardesser skal hete flyvertinner.

Sjefstewardess fru Hjorth på Fornebu forteller at flystewardessene nå skal skifte tittel, da det engelske ordet volder vanskeligheter med uttalen og skrivemåten. Stewardessene skal hete flyvertinner.

 

To norske rein og en same til Londons Zoo.

Generalmajor Dahl hadde fått høre at London Zoos siste rein var død. Gaven ventes å komme til Newcastle under overoppsyn av samen Kristian Eriksen.

 

200 gr. flesk pro persona i Stor-Oslo.

Morgenbladet erfarer fra sikkert hold at Stor-Oslo er sikret en fleskerasjon på 200 gram pro persona.

 

Med juletre i masten og negergutt i lasten

Med juletre i mastetoppen kom «Stavangerfjord» mandag morgen til Oslo. Journalistenes interesse konsentrerte seg om blindpassasjeren, negergutten Fred Williams fra Brooklyn. Han hadde plutselig fått lyst til å ta en tripp over Atlanteren for å kikke nærmere på snølandet Norge og hadde fulgt sin innskytelse uten å nøle. Nå blir det å feire jul ombord på «Stavangerfjord» og der lider han såvisst ingen nød.

 

Vanerøking ingen fare for sunnheten!

En meget interessant undersøkelse av kjederøkere er foretatt ved Serafimerlasarettet i Stockholm. 37 vanerøkere holdt seg borte fra røking i 12 timer, fikk så røke alt de orket så lenge råd var. Det fremkom ingenting som tydet på at røkingen skulle medføre dårligere blodganger til hjertet eller at tobakkrøkens koloxid skulle medføre mangel på syretilsetning til blodet.

 

Borgerkrigen truer India.

London i går: Borgerkrigens spøkelse er kommet et skritt nærmere i India ved den voldsomme polemikk mellom Nehru og Jinnah. Kongresspartiet synes å gjøre seg klar til å virkeliggjøre sine bestrebelser om et uinnskrenket hindu-velde over hele India.

 

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Vi har inntil 20 prosent rabatt for nye abonnenter. Bli abonnent
Annonse