00:00 - 16. desember 2016

Byen som skulle senke Assad

Syrias største by vil leve videre som et symbol på ødeleggelse, krigsforbrytelser og vestlig unnfallenhet.

Bombet av Assad-regimets styrker: Sukkeri-bydelen i Aleppo, Syria, 4. desember 2016. Foto: Ibrahim Ebu Leys/Anadolu Agency/Getty Images

Det lå forventninger i luften i hotellobbyen hvor delegatene fra den syriske eksilopposisjonen minglet mellom møtene. Det var sensommeren 2012, og opprørerne hadde nylig tatt seg inn i Aleppo. Ett år etter at de første soldatene i den syriske hæren deserterte og erklærte sin lojalitet til revolusjonen, var de i ferd med å påføre Assad-regimet et sviende nederlag. Syrias største by og økonomiske kraftsenter sto for fall.

Det var i hvert fall slik det hadde sett ut tidligere på sommeren.

 

Annonse