Annonse
00:00 - 04. november 2016

Verdens nordligste

Annonse

Siden landet vi bor i ligger veldig langt mot nord, blir nye ting fort verdens nordligste. Det gjelder også destilleriet til Aurora Spirit, som nå skal lage verdens nordligste whiskey. På Årøybuktneset i Lyngen er det bygget nye produksjonslokaler til rundt 15 millioner kroner, og der skal det produseres arktisk sprit. Whiskey må lagres på tønner i minst tre år før det kan kalles whiskey. I mellomtiden skal inntektene hentes fra produksjon av vodka, gin og akevitt. Det er tydeligvis et behov for nordlysprodukter i en landsdel som opplever en voldsom vekst i nordlysturister.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Påfyll