Annonse
00:00 - 18. november 2016

«Var jeg uhøflig mot servitøren?»

Etikeren svarer.

Annonse

Kjære etiker. Forleden var jeg på en velrennomert restaurant i Oslo. Da servitøren presenterte forretten, sa han at den «kom med bønder». Det var litt av en overraskelse! Jeg sa, litt humoristisk, trodde jeg i alle fall, at han kanskje mente bønner? Som språknerd og gammel lærer syntes jeg at kunne tillate meg såpass. Servitøren var sannsynligvis tredje generasjon innvandrer og snakket perfekt norsk. Han tok det pent. Det gjorde derimot ikke min voksne datter, hun syntes jeg var frekk og nedlatende! Og kanskje uetisk? Hva tenker du?

Hilsen gammel hurpe

 

ALLEREDE ABONNENT?
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse