Annonse
00:00 - 11. november 2016

Tradisjonen tro

Enkelte ting forandrer seg aldri. Godt er det.

Kontinuitet: Tankene går til Ingrid Espelid Hovigs rødrutete kokebok: Det skal være enkelt, og det skal smake godt. Foto: Rolfs Kök
Annonse

Det kunne se ut som om de kom rett fra fotoopptak for klesmerket J Lindeberg, de smukke stockholmarna som satt og ropte til hverandre over skåler med grønnkål og bitte små ostebiter i et forsøk på å overdøve den tunge bassen som dunket mellom veggene til den gamle stallen på Söder, nå omgjort til matsal, cocktailbar och ölbar.

To Stockholms-øyer lenger nord, tre og en halv kilometer i luftlinje, fire stopp med T-Centralen, i en anonym sidegate noen museskritt unna turistløypen Drottninggatan på Norrmalm, sto tiden stille. Det hadde den gjort i 27 år. En middelaldrende herremann med gastronomisk sans hadde på forhånd tipset om et minneverdig måltid han hadde inntatt i den svenske hovedstaden, noenogtyve år tilbake: «Rolfs Kök! Fantastisk. Men eksisterer det fortsatt?»

 

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.