Annonse
00:00 - 11. november 2016

Tradisjonen tro

Enkelte ting forandrer seg aldri. Godt er det.

Kontinuitet: Tankene går til Ingrid Espelid Hovigs rødrutete kokebok: Det skal være enkelt, og det skal smake godt. Foto: Rolfs Kök
Annonse

Det kunne se ut som om de kom rett fra fotoopptak for klesmerket J Lindeberg, de smukke stockholmarna som satt og ropte til hverandre over skåler med grønnkål og bitte små ostebiter i et forsøk på å overdøve den tunge bassen som dunket mellom veggene til den gamle stallen på Söder, nå omgjort til matsal, cocktailbar och ölbar.

To Stockholms-øyer lenger nord, tre og en halv kilometer i luftlinje, fire stopp med T-Centralen, i en anonym sidegate noen museskritt unna turistløypen Drottninggatan på Norrmalm, sto tiden stille. Det hadde den gjort i 27 år. En middelaldrende herremann med gastronomisk sans hadde på forhånd tipset om et minneverdig måltid han hadde inntatt i den svenske hovedstaden, noenogtyve år tilbake: «Rolfs Kök! Fantastisk. Men eksisterer det fortsatt?»

 

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Påfyll