Annonse
00:00 - 28. oktober 2016

Fortæringens utholdelige metthet

Hvor mett går det egentlig an å bli?

Mmmmmmmett: Den toskanske byen Panzano er veldig pittoresk og fin og alt det der, men det er ingen vits i å vise bilder av den. Hvis du drar dit, er det kjøttet du kommer til å huske. Foto: Robert Gauthier/ Getty Images
Annonse

If God did not intend for us to eat animals, then why did he make them out of meat?

Spørsmålet, stilt av den britiske komikeren John Cleese, kjennes presserende her en sitter med en tallerken så fullstappet av kjøtt i ulike varianter foran seg, at en knapt skjelner fargen på den (på tallerkenen, altså – man antar den er hvit).

Kjøtthungeren har tatt oss til Panzano. Den lille byen ligger postkortperfekt til på en høyde i Via Chiantigiana-dalen midt i Chianti, omringet av olivenlunder, vinranker, snirklete veier og selvfølgelig de høye, slanke tuja-trærne som i sin tid fikk Van Gogh og Cezanne til å finne frem malerkosten. Og jo da, landskapet minner om et impresjonistisk maleri, særlig når det lave ettermiddagslyset treffer åsene.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse