Annonse
00:00 - 28. oktober 2016

Barnetrygd på giro, kanoner uten lyd og Fru Quislings konsistens

Morgenbladet 24. og 28. oktober og 4. og 5. november 1946.

Annonse

9000 mødre i Oslo får ­barnetrygd.

De får den kanskje gjennom postgiro. Første utbetaling skjer i begynnelsen av januar og gjelder for 4de kvartal 1946, fra hvilket tidsrom barnetrygden er innført her i landet.

 

Det lydløse smell.

Paris: Framtidens krig blir lydløs, om den oppfinnelsen den 25-årige franskmann Louis Tamian har gjort holder mål. Oppfinnelsen skal kunne fjerne lyd overalt og kan med hell brukes for å dempe støyen fra kanoner.

 

Menneskene skulle bli født som oldinger

sier Soya, den aller første eksistensialist.

 

Den kommunistiske infiltrasjon.

New York: Forleden dag skrev Cholly Nickerbocker i sin societyspalte at han hadde vært i tre smarte nattklubber og iakttatt hvordan rike amerikanere tankeløst støttet kommunismen med rikelige loddkjøp.

 

Tenk på de nervøse.

For å skaffe penger til hjem for nervøse åpnes i dag basar i Fagerborg.

 

Fru Quisling

Vi spør oss, er det umaken verd at det norske rettsvesen strever så iherdig med å få i stand en holdbar anklage og en brukbar dom over et individ med en så eiendommelig åndelig konsistens?

 

Gandhi til ny sultestreik.

Patna, i går (NTB-Reuter): Gandhi vil faste, denne gang til døden, hvis de religiøse stridighetene i provinsen Bihar ikke opphører innen 24 timer, meddelte provianteringsministeren dr. Rajendra Prasad tirsdag.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Påfyll