Annonse
00:00 - 12. august 2016

«Skal han leve forelskelsen ut?»

Etikeren svarer.

Annonse

Kjære etiker. I løpet av et langt ekteskap kan det skje at man forelsker seg i andre. Dette har skjedd med min venn, som nå ønsker mitt råd. Han er blitt forelsket og det er gjensidig, men han er samtidig i stand til å se at dette «bare» er en forelskelse. Han har en langt dypere kjærlighet til sin kone, sier han, men følelser kommer jo i alle varianter, selv om vår moralske mytologi sier at man ikke kan ha flere følelser på topp samtidig. Så er spørsmålet: Skal han leve dette ut? Det er jo sjelden han får oppleve en slik berusende tilstand. Det føles nesten utakknemlig overfor livet «å avslå». Hvilken status har den dionysiske lykke i etikken?

Mann i 50 årene

 

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse