Annonse
00:00 - 12. august 2016

«Det er ikke alltid galt å stjele»

Alexandra Elbakyan startet et ulovlig nettsted for forskningsartikler. Nå kan 27-åringen fra Kasakhstan forandre måten vitenskap spres på verden over. 

Annonse

Det krever tålmodighet å komme i kontakt med hjernen bak Sci-Hub. Til å leve livet sitt på nettet, er Alexandra Elbakyan overraskende vanskelig å få tak i på e-post. Men, etter å ha blitt bombardert av meldinger på alle tenkelige plattformer i ukesvis, oversatt og kryptert i forskjellige programmer, dukker noen ord til slutt opp på VKontakte – den russisktalende verdens svar på Facebook.

«Hei. Sorry forsinkelsen».

 

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.