Annonse
00:00 - 26. august 2016

Den nye mosselukta

Luca Pennesi lager rødvin i Moss, og planlegger å dyrke vindruer på Østfolds jorder om et par år. 

Garasjen sett innenfra: Tønner, vinpresse og flasker. Alt gjøres for hånd når Biagio Della Corta (til venstre) og Luca Pennesi lager Norges eneste rødvin. Foto: Margit Selsjord
Annonse

Den ser ut som en helt vanlig norsk garasje, og ligger i et helt vanlig norsk boligfelt i den helt vanlige norske byen Moss. Men bak dørene står noen tusen flasker vin sirlig hyllet opp, samt fire tønner og diverse apparater for vinproduksjon. Garasjen er stedet der Luca Pennesi og Biagio Della Corte lager sin rødvin Cantine Pennesi.

I år laget duoen 4000 flasker. Neste år økes produksjonen til 60–80 000 flasker, noe som ifølge Moss Avis vil utgjøre opptil 95 prosent av all norsk vinproduksjon.  

– Vi hadde ikke forventet en sånn økning. Men de som har smakt vinen, ble veldig begeistret, sier Pennesi, som står for selve produksjonen.

ALLEREDE ABONNENT?
Begrenset sommertilbud
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse