Påfyll

Nok en atombombe, falsk Wisløff og Greta Gynt tok svømmelappen

Morgenbladet 15. og 24. juli 1946.

Stor spenning foran neste atombombeprøve.

Får man se en vannsøyle på 3 ½ kilometers høyde? Når verdens femte atombombe eksploderer over Bikiniøyene onsdag, vil man se om en atomdetonasjon kan forårsake en ødeleggende flodbølge over kystbyene.

Eksplosjonen i Jerusalem i går

47 drept, 55 såret, 72 savnet etter bombeattentatet. De beste folk i britisk tjeneste i Palestina er drept. 25 jøder er allerede arrestert. Statsminister Attlee omtalte hendelsen som en brutal og morderisk forbrytelse og avsluttet med å si: «Den britiske regjering vil ikke la seg skremme av voldshandlinger i sitt forsøk på å finne en rettferdig og endelig løsning på Palestina-problemet.»

Advarsel.

Da det er meg forebrakt at en kvinne under mitt navn har gått omkring i Oslo, antagelig for å skaffe seg penger, meddeles herved at jeg intet har med denne sak å gjøre, og at min bopel er Hamar.

Albertha Wisløff (fhv. skolebestyrerinne).

Greta Gynt tok svømmeknappen

på Ingierstrand i går. Laget shorts av modellkjole for å bli filmet i «bathing suit». Noen hundre par øyne stod på stilker da Greta Gynt kom seilende inn på arenaen med en hale av mor, manager og filmfotografer. Det er meningen at filmen skal komme som ukerevy.

Mer fra Påfyll