Annonse
00:00 - 15. juli 2016

Meksikansk fisk midt i Texas

Annonse

Mange sier at Austin, Texas er verdens musikkhovedstad. Året rundt spilles det noe hele tiden på de over 300 scenene, toppet av South by Southwest-festivalen om våren. Uansett må du sette bo på karismatiske Austin Motel (det skal visstnok skal stenges for en renoveringspause til høsten, så ikke nøl) på South Congress sør for elven. Bo gjerne på hotellets «The Norwegian Wing», som ligger i andre etasje ut mot parkeringsplassen på den bakerste husrekken. Motellet kjenner du igjen på «The Dick Sign», hvor det står «So close – yet so far out!». Og tvers over gaten har du sagnomsuste Continental Club, hvor alle vil opptre, og vær nå forsiktig når du krysser streeten i tussmørket. Det er en avenue.

Men innimellom slagene må du spise. Er du lei av crossover TexMex, kan du jo gafle i deg noe mer ordentlig Mex. Kanskje på et av de beste meksikanske spisestedene utenfor Mexico? Men først litt trim. Algoritme: Du går opp bakken bak Austin Motel, forbi døveskolen, inn på den smale mørke gangstien gjennom noen busker og kratt. Plutselig er du på den trafikkerte South First Street. Da tar du resolutt til venstre og går sørover mens du hører på sirissene og støyen fra utelivet. Etter 500 meter eller så ser du skiltet POLVOS på andre siden av gata. Du klarer køen. Hold ut. Det er det absolutt verdt. Kle på deg utestemmen, for her er det liv, og prøv for en gangs skyld fisken. Dette er nærmest en ordre. Du trodde kanskje at meksikanerne ikke fikser sjømat og bare serverer kjøttstrimler? Tro om igjen – den er helt fantastisk. Grillet, krydret, integrert og behandlet langt inn i lykkerusen. Støyende bord og glovarm glede. Skjøt på med Margaritas on the rocks og iskaldt Tecate-øl, med lime stukket ned i boksen, så ofte du klarer – og litt til. Sann mine ord. Enjoy! Vit at du skal hjem igjen etterpå, men byen har fungerende drosjer.

RaSan

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse