Annonse
00:00 - 29. juli 2016

«Er det selvopptatt å ha tanker om hvor og hvordan man skal begraves?»

Etikeren svarer.

Annonse

Det første spørsmålet de fleste stiller til begravelsesbyrået, handler, i følge en kollega som har jobbet i et, om hva som er «vanlig». Hvordan er det vanlig å begrave sine nærmeste? Jeg har ikke noe belegg for påstanden, men mitt inntrykk er at stadig flere ønsker seg noe utenom det vanlige. I min vennekrets, jeg er født på syttitallet, har det å snakke om sanger vi vil ha i egen begravelse, om vi vil ha asken vår spredd på et sted vi selv har valgt, eller ligge under en sten, vært en selskapslek så langt tilbake som jeg kan huske. Hvis jeg antyder temaet overfor mine foreldre, som burde stå noe nærmere graven enn jeg selv gjør, møtes det med brydd avvisning. Er det selvopptatt å ha tanker om hvor og hvordan man skal begraves?

Hilsen datter, 45

 

Lese mer?

— Prøv Morgenbladet —
Det er
ettertanken
som teller
Inntil 30% rabatt
Bestill her
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Påfyll