00:00 - 01. juli 2016

«Er man et dårlig menneske hvis man kjenner fremmedfrykt?»

Etikeren svarer.

Kjære Etikeren. Jeg er et angstfylt og middelmådig menneske som lurer på om det er mulig å ha litt fremmedfrykt uten å være et dårlig menneske. Språkbruken forteller oss at fremmedfrykt er synonymt med fremmedhat, men selv om jeg frykter mye, føler jeg ikke at jeg hater. Det kan jo hende jeg er rasist likevel, helt uten å være klar over det. Det er jo ikke så uvanlig. 

Jeg er en mann godt planta på venstresida, men i likhet med Harald Eia heier jeg i det stille litt skamfullt og motvillig på høyresidens innvandringspolitikk. Da dukker det opp et spørsmål til: Kan en fra venstresiden (SV, for eksempel) være for en restriktiv innvandringspolitikk uten å få trøbbel etisk sett?

Litt misantrop

Annonse